• Gratis levering vanaf €1000,-
  • Ruime voorraad
  • Snelle levering
Lid van WebwinkelKeur

Zijn PVC en vloerverwarming een goede combinatie?

Door hoge gasprijzen is vloerverwarming populairder geworden, u wilt natuurlijk dat uw vloer de warmte goed geleid en weten welk type vloer hier het meest geschikt voor is. In dit blog vertellen we u waarom een pvc vloer nu zo goed geschikt is voor vloerverwarming en hoe vloerverwarming werkt.

Hoe werkt vloerverwarming

Vloerverwarming is zuiniger dan radiatoren. En dat heeft verschillende redenen: Met vloerverwarming kan je jouw gewenste temperatuur ongeveer 2°C lager instellen dan bij radiatoren. Het geeft immers een hogere gevoelstemperatuur omdat de warmte via de vloer langs je lichaam 'glijdt'.

Waarom is pvc een goede combinatie

PVC vloeren zijn zeer geschikt in huizen met vloerverwarming. De zogenaamde warmteweerstand van PVC is laag in vergelijking met andere materiaalsoorten, zoals laminaat. PVC vloeren zijn dun en laten warmte goed door. Doordat PVC vloeren de afgegeven warmte dus goed geleiden, zorgen ze ervoor dat uw vloerverwarming tot zijn recht komt en de energiekosten niet onnodig hoog worden. Een vloer gemaakt van PVC is een zeer geschikte optie voor mensen die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke, geluiddempende vloer die de warmte die hun vloerverwarming afgeeft, goed doorlaat.

PVC vloeren

Vergeet de ondervloer niet!

Onder een klik PVC-vloer plaats je een ondervloer. Deze ondervloer verstevigt de vloer, beschermt tegen vocht en zorgt voor geluidsdemping en isolatie. Het is belangrijk dat ook de ondervloer een lage thermische weerstand heeft. Wij adviseren de redfloor 10Db. Deze speciale ondervloer voor vloerverwarming heeft een warmteweerstand van slechts 0,014 m² K/W. 

Bij een dryback vloer (verlijmd PVC) is een ondervloer niet nodig. Daarbij kan je beter egaliseren.

 

Twijfelt u nog of pvc goed bij u past? Kom dan vooral langs bij ons in de winkel en dan kunnen onze vloerenexperts u adviseren.