• Gratis levering vanaf €1000,-
  • Ruime voorraad
  • Snelle levering
Lid van WebwinkelKeur

Populariteit visgraat vloeren

Visgraat is de laatste tijd heel populair bij de mensen. Steeds meer mensen kopen het. Hoe komt het dat de visgraat zo populair is?

 

Wat is visgraat?

Voordat we gaan uitleggen waarom visgraat zo populair is gaan we eerst uitleggen wat visgraat is. Visgraat verwijst naar de manier waarop de vloer gelegd wordt. De vloer wordt gelegd met korte planken die haaks op elkaar staan, vandaar de naam visgraat. Het visgraat patroon komt al uit de 16e eeuw, waar de Italianen dit patroon gebruikte.

 Visgraat

Waarom is de visgraat zo populair? 

Een belangrijke reden voor veel mensen om voor de visgraatvloeren te kiezen is dat de visgraat een sfeervolle uitstraling heeft. De visgraatvloer brengt op een subtiele manier decoratie aan u huis. Een andere reden waarom de visgraatvloer zo populair is, is de vele variatie in deze vloer. Het patroon blijft natuurlijk het zelfde, maar met alle verschillende materialen, kleur en formaat kunt u, u eigen draai geven aan de vloer. Kiest u bijvoorbeeld voor een lichte plank met niet veel kleurvariatie, dan krijgt u een rustig beeld in u huis. Wilt u wat meer karakter in u huis? Gebruik dan bijvoorbeeld brede en korte planken met een donkere kleur. Deze vloer is ook bestemt voor vloerverwarming. Bent u dus van plan om vloerverwarming bij u huis te nemen kan dit ook een belangrijke reden zijn om voor deze PVC in visgraat patroon te kiezen.

Visgraat

Voor- en nadelen van een visgraatvloer

Voordelen visgraatvloer:

  ·                Een visgraat vloer is super duurzaam
  ·                De kwaliteit is super goed
  ·                Er zijn veel verschillende mogelijkheden
  ·                De visgraatvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming

Nadelen visgraatvloer:

·                Het is duurder dan andere vloeren.
·                De visgraatvloer moet gelegd worden door een vakman.
·                De vloer leggen kost veel mankracht.
·                Het onderhouden van de vloer dient op de juiste manier te worden gedaan.